top of page

za 07 nov

|

2be-creative

Tie-Dye Workshop

Tijdens deze workshop krijg je eerst een korte uitleg en je maakt een proeflapje en dan begin je aan het echte werk: Tie-Dye je eigen T-shirt!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Tie-Dye Workshop
Tie-Dye Workshop

Tijd en locatie

07 nov 2020, 14:00 – 16:00

2be-creative, Rietzangerstraat 2, Emmeloord, Nederland

Handige info

TIE-DYE WORKSHOP

Op veler verzoek nu ook te boeken bij 2be-creative: Tie-Dye workshop!

Door de stof af te binden op bepaalde plekken, bepaal je waar geen verf komt en kun je een patroon bepalen.

Normaal gesproken kost het verven met de Tie-Dye Techniek veel tijd. De verf moet worden klaargemaakt en meerdere uren trekken.

Bij 2be-creative gebruiken we de La Pajarita Fashion Textielspray: geen gedoe met heet water en minder voorbereidingstijd!

Tijdens deze workshop krijg je eerst een korte uitleg en je maakt een proeflapje en dan begin je aan het echte werk: Tie-Dye je eigen T-shirt!

Na het Tie-Dyen laat je je T-shirt drogen tot het ‘handdroog’ is. Om de kleur te fixeren strijk je je shirt binnenstebuiten of je legt het 8 minuten in een voorverwarmde oven (150 graden). Na 72 uur mag het gewassen worden op maximaal 40 graden. Advies is dit binnenstebuiten te wassen en de eerste keer even apart.

Om kosten te drukken raden we aan zelf een T-shirt mee te nemen. Dit mag een oud schoon T-shirt zijn of een nieuwe (voordeel: een shirt wat lekker zit en wat je zelf mooi vindt qua model). Het moet van 100% katoen zijn, minder katoen mag, maar dat heeft invloed op de kleuren. Goed om het shirt eerst een keer te wassen zonder wasverzachter mocht je een nieuwe meenemen. Hierdoor was je eventuele er chemicaliën die door de fabrikant gebruikt zijn uit, waardoor de verf beter kan pakken.

Mocht je geen eigen T-shirt mee kunnen nemen, geef dit en de benodigde maat tijdig door. Wij kijken of we er dan een voor je hebben tegen een kleine vergoeding.

>> Let op:

Draag oude kleding en schoenen! Het is textielverf dus als je knoeit op je kleding krijg je het er niet meer uit.

> Leeftijd: van 8 jaar – 15 jaar

> Prijs: € 9,50

> Ronde 1: 14.00 - 14.45 uur

   Ronde 2: 15.00 - 15.45 uur

Deel de workshop met vrienden!

bottom of page